среда, 6. април 2016.

Postoperativni tretman nakon liposukcije

Postoperativni tretman nakon liposukcije


Odlučili ste se na zatezanje stomaka, odnosno zahvat pod imenom liposukcija? Otišli ste kod plastičnog hirurga, obavili zahvat i šta sad? Potrebno je da znate da nakon zahvata obavezno morate da nosite steznik koji će pomoći da se vaša koža oporavi i pravilno priraste. Oporavak nakon ove vrste estetske operacije traje u zavisnosti od ličnih karakteristika samog pacijenta. Dakle, varira od pacijenta do pacijenta. Jedan dan nakon operacije morate da se krećete, da biste poboljšali cirkulaciju krvi. Bitno je naglasiti i da ne smete uzimate lekove kao što su aspirini ili antiinflamatorne lekove, a takođe ne smete ni da pušite cigarete, makar nekoliko dana nakon operacije.



U roku od dva do tri dana ćete morate da obavite prvo previjanje zavoja, prilikom čega možete videti velike modrice i otoke. Ali, nemojte da brinete, to je sasvim normalno. Otoku je potrebno oko nedelju dana da se povuče, a modricama i preko tri nedelje. Pored ovoga bitno je naglasiti da možete da imate osećaj utrnutosti određenih delova tela nekoliko nedelja nakon operacije, pre nego što se i taj aspekt vrati u normalu. Ako je vaš plastični hirurg koristio konce, da bi se oni uklonili potrebno je da prođe oko 10 dana nakon operacije. Normalnim aktivnostima se možete vratiti već nakon dve nedelje (čak i kraće), što znači da možete da započnete da radite određene vežbe kojima ćete potpomognuti postoperativni proces.



Vreme koje je potrebno da biste se u potpunosti oporavili zavisi i od veličine same operacije. Uzmite u obzir i činjenicu da, ponekad, otoci i modrice mogu da maskiraju rezultate koji su dobijeni operacijom. Nekad je potrebno čak šest nedelja da biste mogli u potpunosti da vidite rezultate zahvata. Rezultati koje ostvarite liposukcijom mogu da budu trajni jedino ukoliko održavate težinu nakon operacije. Da bi situacija bila kvalitetno praćena i nakon operacije, potrebno je da se s vremena na vreme javljate svog plastičnom hirurga na kontrolu, da biste izbegli neželjena dejstva i druge stvari koje mogu da utiču na nezadovoljavajuće rezultate samog zahvata.

Нема коментара:

Постави коментар