уторак, 15. децембар 2015.

Slabosti i izazovi


Slabosti i izazovi...


Ponekad nas naše slabosti dovedu do dugoročnih problema. To najbolje znaju gojazni ljudi koji kad se zbog zdravstvenihproblema ili problema u vezi svog izgleda odluče na mršavljenje, ujedno odluče da imaju i probleme. Šalu na stranu, niko ne donosi odluke o problemima ali oni su neminovni,

Smršati nekada nije lako, nije bitno da li se radi o nekoliko kilograma ili značajnijem broju kilograma.
Put do ldobre linije tela uopšte nije lak, bez obzira da li ste strasni gurman, da li je u pitanju hormonski poremećaj ili su kilogrami koji su zaostali posle porođaja.
Neke kilograme je jednostavno nemoguće skinuti i pored čvrste volje, bavljenja sportom, rigoroznih dijeta....

Jednostavno nagomilane masti su se zalepile, začaurile, te predstavljaju dugoročni problem koji biste hteli što pre da rešite.



Svesni ste da kratkotrajne dijete imaju povratni efekat, znači period mršavljenja mora biti dugoročniji plan ili se jednostavno možete odlučiti na zahvat kao što je liposukcija.
Usisavanje masti iz vašeg organizma može biti rešenje, ali sve zavisi koliko kilograma želite skinuti. Postoji tačno određen procenat koji možete ovim putem odstraniti te se o tom možete konsultovati sa hirurgom.
Ukoliko pak odlučite da se dugoročno pozabavite skidanjem kilograma morate znati da bez obzira na vašu čvrstu volju, na kraju možete imati problem u vidu opuštene kože koji jedino možete rešiti odlaskom kod plastičnog hirurga koji će vam uraditi zatezanje stomaka ili abdominoplastiku, zahvat kojim ćete osim što se oslobađate pojasa oko stomaka, oblikovati tu sveru zatezanjem trbušnog zida.

Naglo mršavljenje takođe će ostaviti tragove na vašem licu pa je ponekad potrebno odraditi lifting lica odnosno zatezanje lica.

Bez obzira na sve ovo što vas čeka, budite odlučni, čvrstog stava u svojoj odluci da svoj život promenite na bolje.
Dakle, prvi korak je odluka. Znate da morate da redukujete ishranu. Ućinite to.
Posavetujte se sa nutricionistom
Drugi korak je da se odlučite kojim sportom ćete se baviti. Učinite to
Znate svoje sklonosti.Budite svesni mogućnosti, jer ako je vaše telo ogromno za početak idite u duge šetnje čiji ćete tempo pojačavati svakog dana.U međuvremenu krenite na fitness, teretanu, plivanje...bilo šta, sve je bolje od sedenja za trpezom.



Prvi kilogrami se najteže skidaju, imajte to na umu, povratak na navike bavljenja nekim sportom, redovno, takođe zne biti teško.
Ne odustajte! Mislite samo o ličnoj satisfakciji kada prvi put stanete na vagu a to nemojte činiti bar četri nedelje, te ugledate da vaga pokazuje manju cifru nego što je bila na početku.
Mislite o tome koliko će biti dobar osećaj kada shvatite da vam treba manji konfekcijski broj.
Mislite o tome kako vam se horestelor u krvi dovodi u normalu, kako su ređi problemi sa visokim krvnim pritiskom.
U jednom trenutku nestajanje kilograma će stati ma koliko se vi svega pridržavali.
Ne razočaravajte se. Organizam pokušava da vas prevari. Samo budite uporni te nastavite. Pad masnih naslaga će se nastaviti.
Vodite samo računa koliko daleko idete u gibicima. Jednostavno neki gubici mogu biti opasni jer jedniom formirane masne ćelije koje smo dobili na rođenju u slučaju njihovog nestajanja se ne vraćaju.
Mršajte ali pametno. Ne dovodite sebe u drugu krajnost-anoreksiju čije posledice mogu biti fatalne.
Dakle pamet u glavu, patike na noge... i srećno u novim izazovima.

Нема коментара:

Постави коментар