субота, 26. септембар 2015.

Farbati PVC stolariju ili ne?


FARBATI PVC STOLARIJU ILI NE?


Razmišljate da prefarbate vašu PVC stolariju? Znajte da za tim uopšte nema potrebe. PVC stolarija dolazi u beloj ili eventualno u boji drveta. Sam sastav profila i boja u osnovi ove vrste stolarije je bela, pa kvalitetno odrađen profil ne bi trebao da menja boju, pod uticajem vremenskih prilika.




 Za to proizvođači i daju garanciju. Kod stolarije u boji drveta osnova je braon boje, i dodatno je presvučena folijom u izabranom dekoru. Na nju takođe treba da dobijete garanciju proizvođača na zadržavanje prvobitnih karakteristika.



Ako, ipak, imate želju da vašu belu stolariju iz nekog razloga prefarbate u neku drugu boju, to je moguće odraditi. Na naše tržište su pristigle boje koje su specijalno napravljene za farbanje PVC stolarije, i to u veoma širokoj paleti. Farbanje se izvodi pomoću pištolja za farbanje. Kada je u pitanju farbanje već montirane stolarije, treba biti izuzetno oprezan i pažljiv, jer je u pitanju veoma pipav posao, i ako za to nema previše bitnih razloga, trebalo bi izbeći ovo. Ako već želite da prefarbate vašu stolariju, odradite to pre nego što je montirate.  

Нема коментара:

Постави коментар