понедељак, 23. март 2015.

PVC stolarija kao investicija


Sve više se govori da je PVC stolarija jedna od kljucnih elemenata uštede energije i zvucne izolacije a prednosti PVC prozora se nalazi i u velikom izboru oblika i boja kao i cene gde su izuzetno konkurentni .



O estetskom momentu nije potrebno ni komentrisati. Bez premca su. Potrebno je samo da zamislite.
Ono o cemu treba voditi racuna je da bi PVC prozor bio funkcionalan jeste izbor kvalitetnog profila. I tu cena ne sme biti dovedena u pitanje. Neka vam stalno bude na umu da se svaki proizvod moze naci jeftinije ili skuplje. Neki proizvođači imaju brend pa podizu cene, neki nerenomirani proizvodjaci spustaju cene radi probijanja na trziste i postizanja brenda. Birajte uvek kvalitet ne birajte cenu.
Ono sta je merilo kvaliteta PVCstolarije se svodi na sledece
-stolarija koja omogucava energetsku ustedu
- stolarija koja omogucava zvucnu izolaciju
- stolarija koja omogucava dug vremenski period trajanja
- ugradnja kvalitetnog termo stakla
-ugradnja kvalitetnih okova
-funkcionalnost
Tek kombinacijom svih ovih uslova postizemo pravi izbor.



Ne zaboravite da zivimo u podrucju gde su leta vrela te pravim izborom smanjujemo troskove rashladjivanja, a zimi troskove grejanja a resavate se ujedno svih briga kao sto su do sad bile smirglanje i farbanje drvenarije. Smanjuje se vreme ciscenja. Dovoljna je samo vlazna krpa.
Sve ostale nedoumice sto se tice boja i oblika su manje bitne ali ne i nebitne.
Zavisno od prostorije i njene svrhe u nasoj svakodnevnici, a pri tom vodeci racuna da ne narusimo spoljnju estetsku ravnotezu kuce mozemo izabrati jednokrilne, dvokrilne ili cak i visekrilne prozore koji se pak, mogu otvarati na kip, okretno,okretno-nagibno ili cak biti i staticni.
Otvaranje prozora koji su ugradjeni visoko u magacinima, fabrikama, kod modernih arhitektonskih resenja ili pak krovni prozori kad su pitanju, moze se obavljati mehanizmom koji koristi kanap, rucku ili cak i daljinski upravljac.
Nacine otvaranja kod prozora koji imaju vise krila mozete kombinovati . Svako krilo moze kao kod jednokrilnih zasebno da se otvara i da bude na kip, okretno,okretno-nagibno ili cak sva mogu biti staticna.
Izgled i načine otvaranja mozete birate sami ali uvek se konsultujte se sa gradjevinskim strucnjacima i arhitektama odnosno sa majstorima koji dolaze da uzmu mere na vasem objektu. Cujte razlicita misljenja da bi uspeli izgraditi sopstveno i zajedno sa njima nadjite najbolje rešenje za Vašu situaciju.
Jos bismo skrenuli paznju na jednu cinjenicu koji ljudi vrlo cesto zanemaruju.Najveca povrsina prozora je u staklu, te koliko god bio vazan okov, profil, izolacija i funkcionalnost ne zaboravimo da tek odabirom kvalitetnog stakla postizemo potpuni kvalitet.
Ali o tome, sledecom prilikom.

Нема коментара:

Постави коментар