петак, 6. март 2015.

Kontrola pristupa biometrijom oka


Kontrola pristupa biometrijom oka


Jedan od načina kojim se obavlja kontrola pristupa je i biometrija oka.
Ako se pitate šta je to objasniću vam u kratkim crtama šta je i kako funkcioniše ono što je nastalo kao rezultat medicinskog istraživanja a postalo jedan od najzastupljenijih načina za ograničeno kretanje u zgrade i područja gde je ograničenost pristupa potrebna.



U principu biometrija oka je test za merenje oblika i veličine oka.
Koristi se za izračunavanje snage intraokularnog vida, za određivanje implantata potrebnih kod katarakte i u hirurgiji. Obavlja se tako što se koristi ili optičkom koherentne interferometrijom ili ultrazvučnom tehnologijom.
Ova oprema meri dužjine očne jabučice (aksijalna dužinu), zakrivljenost rožnice (keratometry), prednju dubine komorne kao I širinu rožnice.
Postupak je vrlo jednostavan. Neinvazivnom metodom,prinošenjem lica t.j.oka do instrumenta i usmjeravajući oko na ciljano svetlo dobijaju se svi ovi podaci potrebni za lečenje.
Kontrola pristupa primenjuje ovu tehnologiju na identičan način .



Aparat uzima ove podatke,poseban softver ih podhranjuje i čuva, tako da pri sledećem prinošenju lica ka aparatu za biometriju vrši se prosto upoređivanje ovih parametara i tada se odobrava ili odbija pristup u kontrolisanu zonu.
Prvo uzimanje t.j. očitavanje biometrije oka traje par minuta a svako sledeće upoređenje traje samo nekoliko sekundi.

Нема коментара:

Постави коментар