понедељак, 7. септембар 2015.

Najcesce estetske operacije


Najcesce estetske operacije


Rekonstruktivna hirurgija pokriva onaj deo plastične hirurgije kada nije potrebno odraditi samo tražene proporcije na telu radi estetskog doživljaja već onda kada je telu, odnosno određenom delu tela umanjena funkcionalnost usled deformiteta koji je urođen ili izazvan nekom povredom ili izazvane bolešču.
Glavni zadatak rekonstrukrivne hirurgije jeste funkcionalnost ne i estetika, ali i estetika ukoliko je moguća.
Liposukcija na primer spada u estetske zahvate ali sam zahvat je po prirodi rekonstrukttivan jer se njime uklanja višak sala ili kože.
Statistika govori da su povećenje usana i povećanje grudi, uz liposukciju najtraženije operacije kod estetskih zahvata. Njima se vrši preoblikovanje na traženim regijama.
Treba napomenuti kad je liposukcija u pitanju da ona ne može otkloniti problem težine, već je njen osnovni zadatak oblikovanje tela.
Liposukcija je primenljiva i često rađena zajedno sa nekim drugim estetskim operacijama. Njene najčešće ciljane oblasti su stomak, butine, nadlaktice zavisno od pacijenta do pacijenta, gde su kritične tačke masnih naslaga, a može biti rađena na nekoliko mesta čime se otklanja osim masnih naslaga disproporcijalnost.
Njoj pribegavaju pacijenti koji ne uspevaju dobiti željene rezultate dijetom ili vežbanjem.
Treba znati još da liposukcija bez dalje brige o ishrani ili otklanjanjem problema gomilanja masnih naslaga ne daje dugoročna rešenja. Kilogrami se mogu vratiti, bivši izgled debeljuce može se opet dobiti ukoliko pacijent ne vodi računa o svom daljem izgledu.
Pacijenti koji vrše liposukciju treba da znaju da su idealne godine kada ona treba da se obavi između 30 pa do 45 a da težina koju će izgubiti može biti iz jednog zahvata maksimalnih 4 litra masnoće. Sve preko 4 litra bi ugrozilo zdravstveno stanje pacijenta. Granica za godine je isto važna jer kada je čovek mlad koža mu je zategnuta. Pacijent koji se podvrgava liposukciji mora imati delimično olabavljenu kožu.



Pri ovom operativnom zahvatu kada se radi o otklanjanju viška sa stomaka, otklanja se deo kože koji je po pravilu pokriven strijama, ožiljak koji ostaje, nalazi se jako nisko iznad pubičnog dela tako da jeskoro neprimetan, pri odlasku na plažu uglavnom je pokriven kupaćim kostimom.
Ovaj zahvat se može vršiti i u lokalnoj anesteziji ukoliko je to poželjno.
Kod povećanja usana, postoji nekoliko načina ili tehnika za povećanje volumena ili izmenu definisanosti oblika, koja se vrši uglavnom kod asimetrije.
Razlozi za povećanje usana mogu biti različiti kao i metode, najbitnije je da pacijent bude svestan ishoda operacije a da se pri tom postigne efekat lepog bez prenampumpavanja kojima su neki pacijenti skloni. Ići iz jedne krajnosti u drugu nije estetski, pacijent mora biti svestan da ne može imati ista usta kao neko već da je estetski hirurg tu da učini pacijentove usne osim punijim, većeg volumena, prilagodljivim njegovom licu, što prirodnijeg izgleda čime se dobija estetski doživljaj i prirodnost.
Najčešće za ovaj zahvat se odlučuju osobe tankih usana, tanke gornje usne, asimetričnih usana ili one koje oko usana imaju pušačke bore.



Zavisno od tehnika kojim se hirurg služi, neko će vam preporučiti hijaluron, neko silikon, neko filere. Raspitajte se o efektima, metodama, tehnici. Potražite više stručnih mišljenja I odlučite bez pritiska. Jedino tako ćete biti potpuno zadovoljni.
Kada su u pitanju grudi i njihovo uvećanje, tu tek ima raznoraznih metoda, načina povećanja, tehnika kao i razloga. U jednom će se i pacijent a i hirurg složiti – uvećanje grudi iz bilo kojih razloga, drastično podiže samopouzdanje kod pacijentkinje. Međutim o ovome ćemo u sledećem blogu jer imamo zaista puno šta da vam ispričamo.

Нема коментара:

Постави коментар